// Miss Mustache !

Bonjour!

Welcome to my blog, beautiful strangers. Drop nice words here. Follow me okeyh? :D. 
CikSab CikSab CikSab CikSab CikSab CikSab CikSab




Tagboard



My Melody


Visit dem'




The Mastermind

Basecode: Lurve
Editor: Nana Euphemia
Other:

Keep calm and be tough :)

Assalammualaikum . 


Bertemu lagi kita dalam lingkaran karya luahan perasaan seorang pelajar yang bernama Nur Izzati Sabrina Binti Ishak . Terlalu lama tidak menaip dan terlalu lama memendam rasa seorang diri dan harini dalam utusan kali ni aku nak kongsi dengan bloger2 semua . Before hampa baca lagi lagi dan lagi . Aku nak hampa jangan simpati dengan aku tpi salurkanlah sedikit kekuatan untuk aku teruskan perjuangan sbg bakal pemimpin masa hadapan . 

I'm sick of making things worse 

I'm sick of being hurt

I'm sick of crying myself to sleep

I'm sick of hating everything

I'm sick of faking a smile

I'm sick of feeling this way

I'm sick of letting people down

I'm sick of being me

I want to be strong , i really do . But i can't help bursting out crying sometimes because i just don't know how things will get better . I believed that people cry not because they are weak but thats because they have been strong for long . And i believed thats me . 
Sejak tahun ni , and lebih spesifik lagi sejak aku memegang tittle Ketua Aspuri ni kan , aku dan stress adalah best friend . Aku kadang selalu dalam delema . Antara persahabatan , tanggungjawab dan amanah . And offcourse la Amanah lagi berat . Tapi orang taktau , they just selfish . Benda paling susah bagi aku dalam tahun ni ialah nak tegur kawan and senior . I want care bout their heart bout their feeling . But me ? how about me? And now i understand how Kak Dinie feel ( my ex-ketua aspuri yg aku paling respect and salute) . Sometimes i feel that i almost give up . But i know Allah's plan is better . Maybe from this aku akan amik pengajaran dalam segala tingkah laku , perbuatan dan kata2 aku sebelum ni . To be the best leader must learn from the best leader . 
Jaga perasaan orang . Jaga hati orang . Tapi rasanya cukup menyakitkan diri ni balik . Kadang2 tahap kesabaran aku menjadi semakin nipis hari demi hari . Aku kuatkan juga diri ni , Aku gagahkan juga hati ni . Kutukan sinis daripada junior , senior and kawan2 . Kadang2 aku lemah . Kadang2 aku rasa nak lari dari semua ni . Tapi sampai bila ? Manusia bila nak cari salah kita cepat ja kan . Ya , aku katakan pada hati ni setiap hari ''Dear hati , kuat tau . Manusia selalu mencari salah kita . Sokay hati kau kena juga kuat , kau jangan tunjuk kau lemah , kau tak perfect so memang kau banyak silap . Tapi kau kena belajar daripada kesilapan kau tau . Kau adalah siapa diri kau . Jadikan kata2 mereka sebagai pemangkin untuk kau berjaya . Kau kena buktikan pada manusia2 tu yang kau adalah lebih baik daripada mereka . They talk about you thats because they care of you .''
Aku sabar sebab aku tau ada hikmah kenapa semua ni terjadi dekat aku dan bukan orang lain . Mungkin dari sini aku dapat kenal diri aku . Menjadi seorang pemimpin atau ketua bukanlah sesuatu yang boleh dibangga dengan tittle yg ada . Tapi aku menjadi takut dan takut sangat . Aku takut aku tak boleh nak jawab dihadapan Allah kelak . Dan hari demi hari aku takut untuk rasa seronok , aku takut untuk rasa bahagia , aku takut untuk bergelak ketawa berlebihan sebab aku takut aku akan menangis selepas tu , aku takut aku akan sedih semula . 
Thanks untuk mama abah , kawan-kawan , cikgu , junior , senior , ex senior and semua yg sentiasa menyalurkan sedikit kekuatan dan  menyokong aku . Dari sini walaupun sedikit yg membenci sedikit yg memberontak tapi aku ada ramai yg menyokong . Pejamkan matamu Sab . Manusia akan berusaha menjatuhkan kita kalau mereka dah tak suka kita . Aku ingat apa best friend aku kata '' depa fitnah hang , depa salahkan hang , depa kutuk hang , depa nak jatuhkan hang , itu sebab depa care pasai hg , depa berpenat mencari setiap tindakan salah silap hang , dan maknanya kalau depa cuba nak jatuhkan hg , hang sebenar berada di atas depa .'' 
Aku dah lali dengan semua ni . Aku dah tak kesah . Aku buat apa yang Allah suka . Amanah bukan boleh dibawa main . Amanah itu berat sangat . Aku masih belajar untuk memimpin . Kalau dari awal aku dah mengalah bermakna aku takut mencuba . Aku patut bangkit bila aku jatuh untuk aku sampai ke garisan penamat . Ini adalah permulaan .
And for the last aku dah tak rasa apa bila ada yang menyampai kat aku , orang ni kata tu orang tu kata ni orang ni tak puas hati tu orang tu tak puas hati ni . hahaaha aku dah tak rasa apa . Sedih tak , marah tak , kecewa pon tak . hahahaa aku tipu , hati ni yang selalu menidakkan apa aku rasa . Aku kata aku dah cukup tough , aku dah cuba strong , aku dah saaaadoooooo :) 
And aku ada nasihat untuk diri aku , Sab ... Allah pilih hang sebab hang mampu ! Hang cuma belum jumpa kekuatan yang ada dalam diri hang lagi , hang kena gali , cari lagi . . 
And aku boleh ! Aku tau aku boleh ! cuma aku takut . Takut dan malu yang tidak bertempat . Aku terlalu jaga perasaan orang , dan aku sedar . Okay from now on , AKU AKAN CARI GALI KEKUATAN DALAM DIRI AKU . AKU KAN PEMIMPIN MASA HADAPAN ! Pemimpin yang ada future . Aku sayang kawan-kawan aku actually sayang sangat . Depa sentiasa support aku , their my backbone . Pejam celik dah lama jugak aku sabar sepanjang mentadbir ni , thats because their motivation their words make me realise that now i know i've found my true friends make me more mature make me more tough . They give me a spirit in myself .

Sometimes it's better to be alone thats because nobody will hurt you .

Trust me , now i know how it feel . I know how exactly how it feel to cry in the shower so no one will hear you . I know what it like to wait for everyone to be asleep so you can fall apart , for everything to hurt so bad . You just want it all to end . I know how exactly how it feel . Because i already feel it . 

Untuk segala kata-kata aku diatas . Aku cuma nak kongsi apa yang aku rasa . Aku yang hampa nampak kukuh seperti tembok china , kuat seperti batu tetapi sebalik aku adalah seperti tembok china yang hampir roboh , aku juga seperti batu yang menipis akibat hakisan . Dalam setiap doaku , aku minta Allah kuatkan aku , permudahkan segala urusanku . InsyaAllah . 

Penat menaip , dan sekarang aku rasa cukuplah orang baca dan mendoakan aku . Aku juga manusia biasa . Aku cuba untuk berubah . Sekian , terima kasih penat membaca . 


                                                                                                                             hamba yang hina,

                                                                                                                                     Sab